Mindfulness en meditatie


In je hoofd kan het een chaos zijn van gedachten die je flink bezig kunnen houden. Je hoofd is dan net een sneeuwbol (met zo’n kersttafereeltje erin). Het constante bezig zijn is als schudden en zolang je schudt, blijft het sneeuwen. Maar wanneer je bewust niets doet, alleen maar kijkt en wacht, gaat de sneeuw liggen. In die rust ontvouwt zich het tafereel binnenin de sneeuwbol. Het zicht wordt helder.

Dat is waar meditatie toe dient. Je wordt stil en doet niets. Je vertraagt. Maakt je los van dat wat er in je omgaat. Vriendelijk en met acceptatie bekijk je je gedachten en gevoelens. Dan ontstaat er rust. En ruimte. Je gaat de dingen anders ervaren.   

Als je openstaat voor meditatie of een mindfulnesstraject hebt gevolgd bij Praktijk bij de IJssel ben je welkom bij de meditatiesessies. Er wordt gewerkt met adem en stilte, mindfulnessoefeningen en visualisaties. 

Structurele meditatiebeoefening helpt je om steeds weer opnieuw te vertragen, uit automatische gedragspatronen te stappen en vriendelijk en stabiel je leven te leven.Contact


Lisette Knol
yogadocent
mindfulnesstrainer
psycholoog

Werverdijk 30
Wapenveld | Marle

0613391070
info@yogabijdeijssel.nl


Yoga bij de IJssel
Praktijk bij de IJssel