Yoga


Yoga is melting the iceblocks ..

Yoga is een manier om vastzittende fysieke, mentale en emotionele spanning op te heffen. Wanneer spanning smelt, ontstaat er letterlijk ruimte in lichaam en geest. Yoga bij de IJssel richt zich op de meer zachte en helende vormen van yoga.

Yin yoga
Rust en ruimte. In yin yoga worden zittende en liggende yogahoudingen voor langere tijd (3-8 min.) aangehouden. Er wordt gewerkt op de diepe laag van spieren, bindweefsel en wervelkolom. Yinstrekkingen creëren ruimte in het lichaam. Je ademt en laat los. Vanwege de verstilling in deze sessies draagt yin yoga bij aan een houding van mindfulness.

Yoga met Qigong
Beweging en adem. Op vriendelijke wijze wordt het lichaam bewogen en de innerlijke energiestroom gestimuleerd. Rustige yogastrekkingen- en bewegingen, een actieve opwarming en verstillend Qigong energiewerk maken deel uit van deze toegankelijke yogasessie. Met een uitgebreid integratiemoment in een ontspannen houding ter afsluiting.

Restorative yoga
Ontspanning en herstel. Bij restorative yoga is de aandacht gericht op liefdevolle zelfzorg. Met gebruik van veel kussens en dekens lig je voor aanzienlijke tijd (15-20 min.) in een comfortabele houding. Het zenuwstelsel komt tot rust. Je smelt en ontspant. Lichaam en geest herstellen op een diep niveau.

Buitenyoga
Yoga in de buitenlucht! In de uiterwaarden van de IJssel pal naast de rivier. Voorbijstuwende boten, kabbelende golfjes en gakkende ganzen. De geur van zomers gras. De wind door je haren en de zon op je gezicht. Een unieke omgeving om te genieten van zachte toegankelijke yoga. In de zomermaanden juni, juli en augustus.

Individuele yoga
Individuele yoga kan een optie zijn wanneer deelname aan een groep wat ongemakkelijk voor je voelt. Misschien ervaar je schroom, is er angst voor emotie, of wil je gewoon eerst rustig vertrouwd raken met yoga. Individuele yoga kan ook zinvol zijn wanneer de yoga aanpassingen vereist om deze te laten aansluiten bij jouw lichaamsmogelijkheden.Contact


Lisette Knol
psycholoog
ademcoach
yogadocent
 
Werverdijk 30
8191 NL Werven
(Wapenveld)

0613391070
info@yogabijdeijssel.nl
www.yogabijdeijssel.nl

Instagram
LinkedIn

Agenda 2024
zaterdag 15 juni: dagje_yoga
zaterdag 29 juni: 
dagje_yoga