Yoga


Yoga is melting the iceblocks ..

Yoga is een manier om vastzittende fysieke, mentale en emotionele spanning op te heffen. Zoals ijsblokjes smelten in de zon, lossen blokkades in het lichaam op door beweging, adem en verstilling. Wanneer spanning 'smelt', ontstaat er letterlijk ruimte in lichaam en geest. Yoga opent. Energie gaat vrij stromen.

Yangflow
Beweging en adem. Met een mild actieve dynamische flow op het ritme van de adem wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, de spierkracht versterkt en balans geoefend. Vanwege de fysieke focus houdt yang yoga je weg bij het piekeren. Je stemming verbetert. Je lichaamsbewustzijn wordt gestimuleerd. Yang yoga maakt soepel, geeft kracht en laat de energie stromen.

Yin yoga
Rust en ruimte. In yin yoga worden zittende en liggende yogahoudingen voor langere tijd (3-8 min.) aangehouden. Er wordt gewerkt aan de diepere laag onder de spieren; het bindweefsel, de pezen, gewrichten en organen. Yinstrekkingen creëren ruimte in het lichaam. Je ademt en laat los. Vanwege de verstilling in deze sessies draagt yin yoga bij aan een houding van mindfulness.

Restorative yoga
Ontspanning en herstel. Bij restorative yoga is de aandacht gericht op liefdevolle zelfzorg. Met gebruik van veel kussens en dekens lig je voor aanzienlijke tijd (10-20 min.) in een comfortabele houding. Het zenuwstelsel komt tot rust. Je smelt en ontspant. Lichaam en geest herstellen op een diep niveau.

Buitenyoga
Yoga in de buitenlucht! In de uiterwaarden van de IJssel. Met het zicht op het water en de voorbijstuwende boten. Kabbelende golven en gakkende ganzen. De geur van zomers gras. Wind door je haren en de zon op je gezicht. Proef de natuur. Ervaar jezelf. En kom tot rust. Een werkelijk unieke omgeving om te genieten van buitenyoga. In de zomermaanden juni, juli en augustus.

Individuele yoga
Individuele yoga kan een optie zijn wanneer deelname aan een groep wat ongemakkelijk voor je voelt. Misschien ervaar je schroom, is er angst voor emotie, of wil je gewoon eerst rustig vertrouwd raken met yoga. Individuele yoga kan ook zinvol zijn wanneer de yoga aanpassingen vereist om deze te laten aansluiten bij jouw lichaamsmogelijkheden.
Contact


Lisette Knol
yogadocent
psycholoog

Werverdijk 30
Werven (Wapenveld)

0613391070
info@yogabijdeijssel.nl

Yoga bij de IJssel
Praktijk bij de IJssel

Instagram
@yogabijdeijssel