Yoga


Yoga is melting the iceblocks ..

Yoga is een manier om vastzittende fysieke, mentale en emotionele spanning op te heffen. Zoals ijsblokjes smelten in de zon, lossen blokkades in het lichaam op door beweging en adem. Wanneer spanning 'smelt', ontstaat er letterlijk ruimte in lichaam en geest. Yoga opent. Energie gaat vrij stromen.

Yoga bij de IJssel biedt twee vormen van groepsyoga: yangflow en yin yoga.

Yangflow
Beweging en adem. Met een mild actieve dynamische flow op het ritme van de adem wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, de spierkracht versterkt en balans geoefend. Vanwege de fysieke focus houdt yang yoga je weg bij het piekeren. Je stemming verbetert. Je lichaamsbewustzijn wordt gestimuleerd. Yang yoga maakt soepel, geeft kracht en laat de energie stromen.

Yin yoga
Rust en stilte. In yin yoga worden zittende en liggende yogahoudingen voor langere tijd aangehouden. Er wordt gewerkt aan de diepere laag onder de spieren; het bindweefsel, de pezen, gewrichten en organen. Yinstrekkingen creëren ruimte in het lichaam. Je ademt en laat los. Vanwege de rust in deze sessies draagt yin yoga bij aan een houding van mindfulness.

Individuele yoga
Individuele yoga kan een optie zijn wanneer deelname aan een groep wat ongemakkelijk voor je voelt. Misschien ervaar je schroom, is er angst voor emotie, of wil je gewoon eerst rustig vertrouwd raken met yoga. Individuele yoga kan ook zinvol zijn wanneer de yoga aanpassingen vereist om deze te laten aansluiten bij jouw lichaamsmogelijkheden.
Contact


Lisette Knol
yogadocent
mindfulnesstrainer
psycholoog

Werverdijk 30
Werven (Wapenveld)

0613391070
info@yogabijdeijssel.nl

Yoga bij de IJssel
Praktijk bij de IJssel

Instagram
@yogabijdeijssel