3-daags Yoga- en Meditatieweekend


Stromen, ontspannen en opladen bij de IJssel

3-daags IJsselretreat (Gelderland)
Verblijven bij een monumentale IJsselhoeve in een eeuwenoude prachtig gerestaureerde dijkschuur. Met koeien, kalfjes, de uitgestrekte uiterwaarden en de stromende IJssel. Een uitgebreid en uitgebalanceerd yoga- en meditatieprogramma in een intieme yogaruimte met de weidsheid van de weilanden. En puur eten waar je liefde in proeft! Meer is er niet nodig om te stromen, te ontspannen, op te laden en simpelweg te ‘zijn’.

Yoga- en meditatieprogramma
Van een meer dynamische yogaflow tot verstilde yin yoga, yoga nidra en chi kung; ruim aandacht voor adem en pranayama; en meditatiesessies waarin gebruik wordt gemaakt van zowel westerse mindfulnessoefeningen als oosterse meditatietechnieken. Ook een stiltewandeling bij de IJssel maakt onderdeel uit van het programma. Het gehele programma heeft de intentie bij te dragen aan het stromen, ontspannen en opladen. Rusten. Zìjn. Net als een rivier...

Natuurlijk is er ook vrije ruimte. Om te zitten met een boekje in een hoekje, te genieten van de uiterwaarden en de IJssel of het leven van de melkkoeien van dichtbij te ervaren. En als extraatje iets heel speciaals: dineren tussen de pinken!

Accomodatie
Je verblijft in een monumentale en prachtig gerestaureerde dijkschuur. Pal naast de uiterwaarden en de IJssel. Deze dijkschuur behoort tot een eeuwenoude IJsselhoeve genaamd Bissems Hofstede. Een boerenbedrijf met zo’n honderd koeien dat al sinds de zeventiende eeuw bestaat. Een plek met historie! In de ‘oude wagenschuur’ van Bissems Hofstede zijn twee stijlvolle appartementen gemaakt. Ieder appartement is geschikt voor vier personen. Naast de verschillende (en unieke!) slaapmogelijkheden is het appartement uitgerust met een moderne badkamer met stortdouche, fraaie keuken, eetgedeelte en aangename loungehoek. De eeuwenoude gebinten en muren creëren een comfortabele en fijne sfeer. Over de meanderende dijk wandel je eenvoudig van het gastenverblijf naar de yogaruimte (ongeveer 150m).

In beeld
Proef hier het retreat in beeld! Je reis boeken kan rechtstreeks bij Yoga bij de IJssel.

Programma
Vrijdag
19:00 - 20:00 aankomst
20:00 - 21:00 welkomstcirkel
21:00 - 22:00 lichte yoga en meditatie

Zaterdag
08:00 - 08.50 meditatie
09:00 - 10:00 ontbijt
10:00 - 11:00 vrije ruimte
11:00 - 13:00 yogaflow
13:00 - 14:00 lunch
14:00 - 15:00 stiltewandeling bij de IJssel (*sociale stilte)
15:00 - 17:00 yin yoga (*sociale stilte)
17:00 - 19:00 vrije ruimte
19:00 - 20:00 diner (tussen de pinken!)
20:30 - 21:30 yoga nidra

Zondag
08:00 - 08.50 meditatie
09:00 - 10:00 ontbijt
10:00 - 11:00 rondleiding boerenbedrijf
11:00 - 12:00 vrije ruimte
12:00 - 14:00 yogaflow
14:00 - 15:00 lunch (*met mooi weer buiten bij de IJssel)
15:00 - 15:45 restorative yogamoment (*met mooi weer buiten bij de IJssel)
15:45 - 16:30 afsluitingsceremonie (*met mooi weer buiten bij de IJssel)
16:30 -  vertrek

Retreatdata
Weekendretreat vrijdag t/m zondag 20-22 mei 2022

Pakketmogelijkheden

Vide (twinroom) - 950 EURO (pakket voor 2 personen 2x 475 EURO)
Deze twinroom boek je voor 2 personen. Via de trap in het stijlvolle appartement kom je op een ruime vide met tweepersoonsbed. Hier heb je een werkelijk fenomenaal uitzicht op de IJssel vanuit het grote boxspringbed. Je deelt de moderne badkamer met de twee deelnemers uit het Boerenkamertje van hetzelfde appartement.
Boek of stel je vraag@yogabijdeijssel.nl

Boerenkamertje (shared room) - 375 EURO (pakket voor 1 persoon)
Het stijlvolle appartement bevat een intiem boerenkamertje (shared room). In deze kamer voor twee deelnemers staan twee losse eenpersoons boxspringbedden. Je deelt de moderne badkamer met de drie andere deelnemers van hetzelfde appartement.
Boek of stel je vraag@yogabijdeijssel.nl

Inclusief: uitgebreid en uitgebalanceerd yoga- en meditatieprogramma, stiltewandeling, rondleiding boerenbedrijf, 2x ontbijt en lunch, 1x diner (tussen de pinken!), 2x overnachting, onbeperkt water, thee, fruit en gezonde snacks.
Groepsgrootte: 8 deelnemers (toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden)
Annuleringsvoorwaarden: bij boeking doe je een aanbetaling van 20%. Deze aanbetaling is bij annulering niet terug te vorderen maar wel te 'bevriezen' en bij een volgend retreat in te zetten. Het overige bedrag is tenminste 30 dagen voor aanvang van de retreat voldaan. Wil je annuleren dan zijn de volgende regels van toepassing op terugvordering van het overige bedrag: tot 4 weken voor aanvang 100%; tot 3 weken voor aanvang 75%; tot 2 weken voor aanvang 50%; tot 1 week voor aanvang 25%; binnen 1 week geen teruggave van de kosten.

Wie zijn wij?
Annet Schrijver - gastvrouw/boerin
Annet zal jou gul en warm verwelkomen op haar erf. Deze goedlachse moderne boerin is op Bissems Hofstede helemaal op haar plek. Met liefde begeleidt ze jou naar het monumentale gastenverblijf en je slaapplek. Voor de liefhebber verzorgt ze verderop in het retreat een boeiende rondleiding op het melkveebedrijf waar je de net geboren kalfjes in de ogen kan kijken.

Edith Westendorp - keukenprinses
Edith maakt met haar bedrijf Eetit van eten een puur feestje. Gezond, kleurrijk, vol liefde en zalig lekker. En iedere keer weer verrassend. Zij gaat ons volledig verwennen. Jij hoeft niets te doen. Er zal een vegetarische keuken worden aangehouden. Speciale dieetwensen kunnen worden doorgegeven.

Lisette Knol - yogadocent
Lisette wordt omschreven als rustig, helder en vriendelijk. Als psycholoog en yogadocent verbindt ze beide disciplines. Yoga is een therapie op zich, maar dan zonder analytisch te doen. Gewoon open staan voor het proces, je ervaring doorademen en er geen verhaal van maken. Thuiskomen bij jezelf. Lisette creëert op natuurlijke wijze een rustige, verstilde en serene setting, met op zijn tijd wat actie en humor. Een setting zonder oordeel. Waar je gewoon kunt ‘zijn’.

Omgeving

Het gehucht Werven ligt aan de idyllische IJsseldijk direct langs de rivier de IJssel. Op de grens van Gelderland en Overijssel. De uitgestrekte uiterwaarden maken het gebied tot een prachtig rivierenlandschap. De IJssel wordt wel omschreven als de meest meanderende en mooiste rivier van Nederland. Zij is beroemd om haar historische Hanzesteden, waaronder het pittoreske stadje Hattem, dat zich op fietsafstand van de accommodatie bevindt. Vanaf de IJsseldijk is de Veluwezoom zichtbaar met bos en heide.

Routebeschrijving
Auto
Vanuit Utrecht, neem op de A28 afslag 17 Wezep. Ga bij de stoplichten rechts en vervolg deze weg. Eenmaal door Wezep heen rijd je op de Kamperweg. Sla linksaf, Wapenveldseweg. *Over het viaduct sla je rechts af, Molenweg. Neem op de rotonde de derde afslag. Sla bij autobedrijf Soerel rechts af, Kloosterweg. **Deze weg gaat over in de Werverdijk. Geniet van de uiterwaarden en de IJssel links van je! Je rijdt door Werven heen en komt op de Marledijk. Bissems Hofstede is op NR. 33.
Vanuit Arnhem, neem op de A50, afslag 29 Heerde/Wapenveld. Sla links af, Kamperweg. Sla rechts af, Wapenveldseweg. Zie verder hierboven*.
Vanuit Zwolle, neem op de A28 afslag 18 Hattem. Neem op de rotonde de derde afslag richting Hattem. Ga over de oude IJsselbrug en sla linksaf, Gelderse dijk. Eenmaal door Hattem heen gaat de weg over in Apeldoornseweg en uiteindelijk Groteweg. Bij autobedrijf Soerel sla je linksaf, Kloosterweg. Zie verder hierboven**.

Trein
Neem de intercity naar station Zwolle. Vanaf station Zwolle neem buslijn 203 of 204 en stap uit bij bushalte Wapenveld (Parkweg) aan de Groteweg. In overleg halen we je op!
Of neem de stoptrein naar ofwel station Wezep ofwel station Wijhe. In overleg halen we je op!


Contact


Lisette Knol
yogadocent
mindfulnesstrainer
psycholoog

Werverdijk 30
Werven (Wapenveld)

0613391070
info@yogabijdeijssel.nl

Yoga bij de IJssel
Praktijk bij de IJssel

Instagram
@yogabijdeijssel