Ademsessie


Diep ademen is diep voelen. Diep voelen is diep helen. Diep helen is voluit leven.

Ademen
Bewust ademen brengt je in contact met de diepere emoties in je lichaam. Alles wat je niet hebt willen voelen - het is een menselijke neiging om pijn en verdriet uit de weg te gaan - zit opgeslagen in je systeem. Door voor langere tijd actief verbonden te ademen, worden deze opgeslagen spanningen in het lichaam los ge-ademd. Dit zet een helend en transformatief proces in gang.

Oude pijn
Niet zelden zit er onder de eerste laag opgeslagen spanning een diepere laag van oude pijn uit de kindertijd. Het vergt moed om deze aan te gaan, te verwelkomen, te voelen en er doorheen te ademen. Het is echter de enige weg tot helen.

Transformatie
Wanneer oude pijn verwerkt, geheeld en geintegreerd wordt, verliest het zijn lading. Er vindt transformatie plaats. Je kunt weer voluit leven en voluit ademen. Het leven is dan niet ineens rozegeur en maneschijn. Maar wel puur en authentiek. Omdat er geen overlevingspatroon meer als verdedigingsschil om je heen zit. Omdat je weer in verbinding staat met wie je ècht bent.

Pranayama
Soms is voorafgaand of in plaats van transformatief ademwerk regulier ademwerk passend. Er zijn ademtechnieken (pranayama) gericht op ontspanning en kalmering van het zenuwstelsel. Andere ademtechnieken zijn er om juist de levensenergie te activeren. In de adem zit een gelaagdheid die ten volle benut kan worden.

Er is zowel een eenmalige sessie mogelijk als een traject van meerdere sessies waarmee een meer duurzame stap in de persoonlijke ontwikkeling wordt gezet.
Contact


Lisette Knol
psycholoog
ademcoach
yogadocent
 
Werverdijk 30
8191 NL Werven
(Wapenveld)

0613391070
info@yogabijdeijssel.nl
www.yogabijdeijssel.nl

Instagram
LinkedIn

Agenda 2024
zaterdag 15 juni: dagje_yoga
zaterdag 29 juni: 
dagje_yoga