Yogamassage


Ik werd opnieuw geboren toen mijn ziel en mijn lichaam elkaar lief kregen.
- citaat Kahlil Gibran -

Aanraking
Als je wel eens (yin)yoga hebt beoefend, heb je vast eens de handen van de yogadocent op je lichaam gevoeld. Zo'n verdiepende aanraking kan een intens krachtig effect hebben. Natuurlijk op de fysieke laag; vaak smelten de spieren door de warmte van de handen en wordt het lichaam zacht en ruimtelijk. Maar ook is er vaak onbewust een reactie op andere lagen. Onze emoties en ervaringen zetten zich immers vast in het lichaam. Met een aanraking kan verharding verzachten en gestagneerde energie weer beginnen te stromen. Yogamassage heeft hiermee een diepe werking op zowel fysiek niveau als op zielsniveau.

Effecten van yogamassage
De al eeuwenoude yogamassage bestaat uit een vloeiende meditatieve reeks van strekkingen, massages en druktechnieken. Deze helende techniek maakt je spieren en gewrichten soepel, hydrateert het bindweefsel en stimuleert de bloedsomloop. Blokkades in de energiestroom worden opgeheven en vastzittende emoties beginnen te smelten. De aandacht is in het hier en nu zodat er rust ontstaat in het hoofd. Vanwege de hernieuwde verbinding met jezelf stroomt het contact met anderen daarna weer gemakkelijker. Effecten op allerlei lagen.

Rust en verstilling
Een yogamassage ontvang je passief en òver je yogakleding heen. Je hoeft niets te doen of te bewegen. Je wòrdt gestrekt en bewogen. Je ligt op de grond op een dikke mat, op je rug, op je buik en een deel is in zithouding. Vanwege de rust en de verstilling ontstaat er een meditatief moment. Yogamassage werkt aardend, ontspannend èn revitaliserend.

Losse sessie of totaalervaring
De complete yogamassage bestaat uit drie sessies. Iedere sessie vormt daarnaast een opzichzelfstaand geheel. Je kunt dus kiezen voor één sessie of je kiest voor een totaalervaring.

Sessie 1 (rugligging en zijligging): rusten en verstillen
Sessie 2 (buikligging en rugligging): gronden en openen
Sessie 3 (rugligging en zit): spelen en stromen

Mannen zijn welkom mits zij direct of indirect bekend zijn bij de yogatherapeut


Contact


Lisette Knol
psycholoog
ademcoach
yogadocent
 
Werverdijk 30
8191 NL Werven
(Wapenveld)

0613391070
info@yogabijdeijssel.nl
www.yogabijdeijssel.nl

Instagram
LinkedIn

Agenda 2024 | 2025
Ervaringsgerichte ademtraining
Module I en II
Data:
I Ademruimte: 11/18/25 okt 
I Ademruimte: 31 jan/7/14 feb 
II Samen Ademen: 28 mrt/4/11 apr 

Inhoud:
* buik-, flanken-, borstademhaling
* uiteenlopende ademtechnieken
* bewust verbonden ademwerk
* Qigong oefeningen
* energetisch lichaamswerk
* ontspanning en integratie

Details:
3x vrijdagochtend | 9.30-11.45 |
€165 per module | 6-8 deelnemers